joi, 15 ianuarie 2009


FICATEI DE PASRE CU STRUGURI
(4 pers.)

INGREDIENTE:
500g ficatei pasare
1 ceapa
Un catel de usturoi
1 legatura de cimbru
1 legatura de patrunjel
1ls ulei de masline
2ls sherry
200g struguri
Sare, piper
4 bucati toast

PREPARARE:
Se spala ficateii, se taie bucati si se curata de pielite si flaxuri . Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Se toaca marunt cimbrul si patrunjelul. Boabele de struguri de taie in jumatati si se scot samburii. Bucatile de ficat se dau prin faina si se prajesc rapid pe toate partile, in ulei de masline bine incins pentru a inchide porii, apoi se prajesc inca 2-3 min la foc iute. Se adauga in tigaie ceapa ,usturoiul , cimbrul si piperul, se amesteca si se mai lasa 3 min sa se prajeasca, apoi se stinge cu sherry si se adauca boabele de struguri. Se asezoneaza cu sare si se lasa un timp la foc mic pana cand ficatul este gata. Se prajeste toastul si se garnisese cu fiateii se presara patrunjelul verde ocat si se serveste imediat.

Niciun comentariu: