CHICKEN TERIYAKKI
(4 pers)
INGREDIENTE:
450g piept de pui fara piele
Felii de portocala , mustar ,varza rasa(garnitura)
MARINATA:
1 lc zahar
1 ls vin orez
1 ls dry sherry
2 ls sos soya negru
Coaja de la o portocala, rasa fin
PREPARARE:
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit puiul se taie in felii lungi si subtiri .
Amesteca zaharul cu vinul , sherry-ul si sosul de soya intr-un bol dupa care toarna amestecul peste pui acopers totul cu folie de plastic si lasa sa macereze 15 min.
Incalzeste wok-ul si prajeste puiul impreuna cu marinata timp de 4-5 min.
Se serveste cu felii de portocala si mustar pe un pat de varza rasa.
nota: garnitura nu trebuie neaparat sa fie varza aceasta poate fi inlocuita de un orez basmatti sau kiar de cartofi aurii , reteta pt acesti cartofi gustosi o gasiti tot pe blog;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu