joi, 15 ianuarie 2009

CHICKEN TERIYAKKI

(4 pers)


INGREDIENTE:

450g piept de pui fara piele

Felii de portocala , mustar ,varza rasa(garnitura)

MARINATA:

1 lc zahar

1 ls vin orez

1 ls dry sherry

2 ls sos soya negru

Coaja de la o portocala, rasa fin

PREPARARE:

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit puiul se taie in felii lungi si subtiri .

Amesteca zaharul cu vinul , sherry-ul si sosul de soya intr-un bol dupa care toarna amestecul peste pui acopers totul cu folie de plastic si lasa sa macereze 15 min.

Incalzeste wok-ul si prajeste puiul impreuna cu marinata timp de 4-5 min.

Se serveste cu felii de portocala si mustar pe un pat de varza rasa.

nota: garnitura nu trebuie neaparat sa fie varza aceasta poate fi inlocuita de un orez basmatti sau kiar de cartofi aurii , reteta pt acesti cartofi gustosi o gasiti tot pe blog;)

Niciun comentariu: