joi, 15 ianuarie 2009

SWEET AND SOUR PORK(porc dulce acrisor)

(4 pers)


INGREDIENTE:

450g muschiulet de porc

2 ls faina

1 lc ulei de floarea soarelui

1 ceapa taiata mare

1 catel de usturoi zdrobit

1 ardei gras verde feliat

350 g morcovi taiati julienne

225g de felii de bambus din conserva

1 ls otet de vin

1 ls zahar brun

2 ls pasta de rosii

2 ls sos soya light

Sare ,piper

PREPARARE:

Feliaza subtire muschiuletul, condimenteaza-l si da-l prin faina.

Infierbanta uleiul si prajeste canrea timp de 5 min pana ia o culoare aurie. Scoate carnea si las-o sa se scurga de ulei pe un prosop de hartie.

Prajeste ceapa impreuna cu usturoiul timp de 3 min dupa care adauga ardeiul si morcovii si prajeste amestecul la foc mare timp de 6-8 min .

Adauga carnea la amestec impreuna cu feliile de bambus restul ingredientelor si 120 ml apa si lasa sa fiarba 2-3 min asezoneaza daca mai trebuie si serveste imediat .

[ varianta : in loc de carnea de porc se poate folosi piept de pui taiat in felii lunguiete si subtiri]

Niciun comentariu: