SWEET AND SOUR PORK(porc dulce acrisor)
(4 pers)
INGREDIENTE:
450g muschiulet de porc
2 ls faina
1 lc ulei de floarea soarelui
1 ceapa taiata mare
1 catel de usturoi zdrobit
1 ardei gras verde feliat
350 g morcovi taiati julienne
225g de felii de bambus din conserva
1 ls otet de vin
1 ls zahar brun
2 ls pasta de rosii
2 ls sos soya light
Sare ,piper
PREPARARE:
Feliaza subtire muschiuletul, condimenteaza-l si da-l prin faina.
Infierbanta uleiul si prajeste canrea timp de 5 min pana ia o culoare aurie. Scoate carnea si las-o sa se scurga de ulei pe un prosop de hartie.
Prajeste ceapa impreuna cu usturoiul timp de 3 min dupa care adauga ardeiul si morcovii si prajeste amestecul la foc mare timp de 6-8 min .
Adauga carnea la amestec impreuna cu feliile de bambus restul ingredientelor si 120 ml apa si lasa sa fiarba 2-3 min asezoneaza daca mai trebuie si serveste imediat .
[ varianta : in loc de carnea de porc se poate folosi piept de pui taiat in felii lunguiete si subtiri]
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu