joi, 2 septembrie 2010

PRAZ GRATINAT CU SUNCA DE PRAGA

(4 pers)

INGREDIENTE:

5 fire de praz

5 felii mari de sunca de praga ( incercati cu sunca de praga
de MEDA are marimea care trebuie )
100 gr cascaval ras
500ml lapte
25 gr unt
50 gr faina
sare, piper


PREPARARE:

De la firele de praz se ia doar partea alba care se taie in 2 si se spala foarte bine, apoi se fierbe in apa cu sare timp de 15 min.
Intre timp din faina lapte si unt se face un sos bechamel (se face un rantas din unt si faina fara sa se coloreze apoi se adauga laptele si se fierbe pana se ingroasa).
Odata fiert prazul se infasoara in feliile de sunca taiate in 2 se pune pe o tava se pipereaza apoi se pune cascavalul ras si sosul bechamel.
Cuptorul se incalzeste la 200 de grade si se introduce tava cu prazul timp de 25 de minute.

Niciun comentariu: