joi, 2 septembrie 2010

SCOICI CU CREMA DE ROQUEFORT

(4 pers)

INGREDIENTE:

2 kg scoici
2 rosii
1 legatura de patrunjel
1 ceapa
150 ml vin alb
500 ml smantana dulce
200 gr branza roquefort

piper

PREPARARE:

Scoicile se curata si se spala bine apoi se pun intr-o oala mare .
Rosiile si ceapa se spala se curata de coaja si se taie cuburi si se pun peste scoici apoi se adauga vinul si se amesteca.
Patrunjelul se spala, se toaca si sa pune peste scoici apoi oala se acopera si se pune la fiert la foc mic pana scoicile sunt deschise.

Pentru sos se foloseste zeama in care au fiert scoicile care se pune la fiert intr-o cratita apoi se adauga smantana dulce si cand incepe sa fiarba se pune branza taiata in bucati .
Se mai lasa sa fiarba incet pana cand sosul se ingroasa apoi se pune peste scoicile care au foat pastrate la cald.

Niciun comentariu: